miercuri, 31 octombrie 2018

Proiect: Îmbunătățirea activității Biserici Ortodoxe Române.

   Pe lângă eșecul referendumului pentru familie, în societatea românească se manifestă și alte aspecte negative.
1. Am analizat proiectul construirii Catedralei Mântuirii Neamului. Acest proiect a fost inițiat în 2011, iar costurile medii de finalizare sunt de 80 milioane de euro. Conform recensământului din 2011, 85% dintre români sunt creștin ortodoxi. Circa 16 milioane dintre aceștia sunt trecuți de 18 ani. Dacă fiecare român trecut de 18 ani ar fi donat numai un leu pe lună pentru construirea catedralei, această sumă s-ar fi realizat în numai 2 ani.
2. Românii au o mentalitate de învinși, care este contrară mentalității creștine.
3. Foarte mulți români, sunt superstițioși, cred în astrologie și în ghicit ( în cărți, în ghioc etc ) , ceea ce este un mare păcat.
4. Foarte mulți români au mai multă încredere în oameni și în bunuri materiale, nu în Dumnezeu.
5. Milioane de români sunt nostalgici ai regimului comunist, un regim în care au fost demolate biserici și mănăstiri, foarte mulți preoți, călugări și mireni au fost arestați și condamnați, elevii și studenții care frecventau biserica riscau exmatricularea, iar angajații desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Soluția acestei probleme este introducerea în Biserica Ortodoxă a unor cursuri de studii biblice și a tradiției creștine. Mulți invocă faptul că aceasta nu este posibil pentru că nu toți oamenii sunt preoți sau teologi. Este adevărat, dar și la școală elevii studiază manualele și participă la orele de curs, cu toate că nu sunt profesori. Nu este nevoie să din preoți sau teologi pentru a avea o cultură teologică.
de Florin Iulian Groza Creștinocratia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu